Новий посол Фінляндії почала роботу в Україні

фото
Четвер, 13 червня 2019, 10:45

12 червня заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прийняв копії вірчих грамот від новопризначеного посла Фінляндської Республіки в Україні Пяйві Маріт Лаіне.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС.

"Під час бесіди співрозмовники відзначили високий рівень двостороннього співробітництва та підкреслили важливість подальшого поглиблення українсько-фінляндської взаємодії, зокрема у контексті головування Фінляндії у Раді Європейського Союзу з 1 липня 2019 року. Особливу увагу було приділено питанням співпраці двох країн у рамках міжнародних організацій", - йдеться у заяві.

 
МЗС Фінляндії очолив критик РФ, відкритий гей і противник референдуму щодо НАТО

"Було висловлено вдячність Фінляндії за незмінність позиції щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, а також надання практичної допомоги у проведенні системних реформ у нашій державі, насамперед, у сферах реформування шкільної освіти та енергоефективності", - додали в українському відомстві.

Нагадаємо, у травні у відставку пішов посол України в Фінляндії Андрій Олефіров. У Міністерстві закордонних справ пояснили, що президент Петро Порошенко прийняв відставку посла у Фінляндії у зв’язку з його травмою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: