Туреччина відкинула ультиматуми США і не відмовиться від російських С-400

Четвер, 13 червня 2019, 16:31

Туреччина не відступить від свого рішення про купівлю російських систем протиракетної оборони С-400, незважаючи на попередження США, що це призведе до виключення Анкари з програми купівлі винищувачів F-35.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Союзники по НАТО протягом декількох місяців публічно сперечалися щодо придбання Туреччиною комплексів С-400.

Виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шанахан минулого тижня надіслав своєму турецькому колезі лист, в якому попереджається, що Анкара буде виведена з програми F-35, якщо вона не змінить планів щодо встановлення російських систем.

Сьогодні міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу сказав, що ніхто не може ставити Туреччині ультиматуми.

Туреччина готується до можливих санкцій США через С-400

"Туреччина не відступить від своїх рішень за допомогою таких листів. Туреччина купила С-400, вона будуть доставлені ​​і розміщені в Туреччині", - сказав він.

Туреччина запропонувала союзникам створити робочу групу для оцінки впливу С-400, але вона ще не отримала відповіді від США.

Днем раніше президент Таїп Ердоган заявив, що Туреччина завершила угоду з Росією і що системи будуть доставлені в липні.

Раніше стало відомо, що США вирішили припинити прийом нових військових пілотів з Туреччини для навчання  з пілотування винищувачів F-35 в зв'язку з купівлею Анкарою комплексів С-400.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: