США зупинили прийом турецьких пілотів для навчання через купівлю С-400 в РФ - Reuters

П'ятниця, 7 червня 2019, 08:49

Сполучені Штати вирішили припинити прийом нових військових пілотів з Туреччини для навчання  з пілотування винищувачів-бомбардувальників F-35 в зв'язку з купівлею Анкарою ЗРК С-400 в Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це стало відомо агентсту Reuters від своїх джерел.

США запроваджують санкції проти російського заводу, який робить ракети для С-300 і С-400

Двоє посадовців США, які говорили на умовах анонімності, повідомили, що рішення стосується тільки тих пілотів та експлуатаційних бригад, які мали прибути у США в майбутньому. Водночас турецький військовий персонал, який зараз проходить підготовку на авіабазі Люк в Арізоні, продовжує навчання.

Чотири турецьких пілоти зараз проходять навчання на авіабазі Люк. Ще двоє пілотів з Туреччини працюють на американській базі інструкторами. Крім того, на авіабазі перебувають 20 громадян Туреччини, які відповідають за експлуатацію військових літаків.

Туреччина готується до можливих санкцій США через С-400

Раніше агентство повідомляло, що США розглядають можливість повної зупинки підготовки турецьких пілотів управлінню F-35.

США та Туреччина, два союзник по НАТО, упродовж кількох місяців сперечаються через закупівлю анкарою російської системи С-400. Вашингтон заявляє, що система становить загрозу винищувачам F-35, які Туреччина планує купити у США.

Сполучені Штати до тепер не вживали заходів зі скорочення чи зупинки планової підготовки турецьких пілотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.