ЄС заявив про успішність боротьби з дезінформацією під час євровиборів

П'ятниця, 14 червня 2019, 14:40

В ЄС розповіли, що спільні зусилля з протидії дезінформації під час кампанії на виборах до Європарламенту виявилися успішними, але попереду ще багато роботи.

Про це йдеться у заяві єврокомісарів щодо прогресу у боротьбі з дезінформацією, випущеній разом з відповідною доповіддю для лідерів ЄС, які зберуться на саміт 20-21 червня, повідомляє "Європейська правда".

"Рекордно висока явка на виборах до Європарламенту означає збільшений інтерес громадян до європейської демократії. Наші дії, включаючи створення виборчих мереж на національному та європейському рівнях, допомогли захистити нашу демократію від спроб маніпулювання", - йдеться у заяві.

В Єврокомісії впевнені, що їх зусилля сприяли обмеженню впливу дезінформаційних операцій, в тому числі з боку іноземних суб'єктів, шляхом більш тісної координації між ЄС і державами-членами.

"Однак, багато ще належить зробити. Європейські вибори все-таки не були вільні від дезінформації, ми не повинні сприймати це як нову норму. Зловмисники постійно змінюють свої стратегії. Ми повинні прагнути бути попереду них. Боротьба з дезінформацією є спільним, довгостроковим завданням для інститутів ЄС і держав-членів" - заявили в ЄК.

Дезінформація під контролем: Facebook і Google готуються до європейських виборів

В заяві зазначається, що напередодні виборів спостерігалися випадки "скоординованої недостовірної поведінки, спрямованої на поширення розкольницьких матеріалів на онлайн-платформах, в тому числі з використанням ботів і підроблених облікових записів".

"Таким чином, онлайн-платформи несуть особливу відповідальність за боротьбу з дезінформацією. За нашої активної підтримки Facebook, Google і Twitter домоглися певного прогресу в рамках Кодексу практики з дезінформації. Останні щомісячні звіти, які ми публікуємо сьогодні, підтверджують цю тенденцію. Тепер ми очікуємо, що онлайн-платформи збережуть динаміку і активізують свої зусилля і виконають всі зобов'язання згідно з Кодексом", - заявили в Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.