У Чорногорії покарали дипломатку, яка назвала вірян Сербської православної церкви худобою

Четвер, 20 червня 2019, 13:43

Першу радницю посольства Чорногорії в Анкарі Мірну Нікшевич відсторонили від роботи через коментар у Facebook, в якому вона назвала вірян Сербської православної церкви худобою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Slobodna Evropa.

Дисциплінарну процедуру проти Нікшевич запустили через коментарі, висловлені нею на особистому профілі у Facebook, які ображали вірян, що зібралися у соборі Воскресіння Христового  у Подгориці 15 червня.

Зокрема, дипломатка написала, що було б непогано підпалити храм, бо там у цей час "зібралася вся худоба".

"Було ухвалене рішення скоротити мандат Мірни Нікшевич, радниці посольства Чорногорії в Анкарі, і запущено процедуру її відсторонення від роботи до остаточного рішення дисциплінарної комісії", - заявили в МЗС Чорногорії.

У Чехії затвердили оподаткування компенсацій церкві за політику комуністів

В міністерстві оцінили, що її поведінка була серйозним порушенням службових обов'язків.

Сама Нікшевич заявила, що розраховувала на те, що чорногорська держава її захистить. Вона вибачилася перед тими, чиї національні чи громадянські почуття образила, і заявила, що її коментарі не мали бути публічними.

Глава МЗС Сербії Івіца Дачич назвав ганебними висловлювання чорногорської дипломатки і заявив, що її має бути покарано.

15 червня біля собору Воскресіння Христового, який належить до Сербської православної церкви, відбулося масове богослужіння на знак протесту проти планів уряду щодо закону про свободу віросповідання, який передбачає конфіскацію майна і храмів Сербської православної церкви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.