Протест у Тбілісі: вимоги виборів і відставки глави МВС, силовики не втручаються

фото
Субота, 22 червня 2019, 00:54

У центрі Тбілісі перед будівлею парламенту триває акція протесту, ніяких зіткнень з силовиками на відміну від вчорашнього дня не відбувається.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Agenda.ge.

Перед будівлею парламенту перебувають декілька тисяч осіб, в тому числі багато студентів різних вузів. Лідери опозиції також присутні на мітингу на проспекті Руставелі, але їм не дозволяють робити публічні заяви.

фото - agenda.ge
фото - agenda.ge

Вимоги, які були озвучені протестувальниками на самому початку мітингу, залишаються незмінними: відставка міністра внутрішніх справ Георгія Гахар,s звільнення затриманих вчора людей і проведення дострокових парламентських виборів за пропорційною виборчою системою.

За даними телеканалу Руставі-2, ультиматум протестуючих вимагає від уряду виконати вимоги, інакше вони поїдуть до будинку мільярдера Бідзіни Іванішвілі, який є головою правлячої партії "Грузинська мрія".

 

Протестувальники вітали рішення президента Росії Владіміра Путіна про заборону польотів до Грузії.

Учасники протесту після півночі виконали гімн Грузії і оголосили, що не розійдуться доти, поки не будуть виконані всі їхні вимоги.

Поліція не втручається в ситуацію. Будівля парламенту знаходиться під посиленою охороною, всі входи забарикадовані металевими щитами, щоб не допустити туди протестувальників.

Акції протесту пройшли і в інших містах Грузії, в тому числі в Батумі і Кутаїсі. Люди також прибули з різних регіонів, щоб приєднатися до демонстрації в Тбілісі.

Нагадаємо, через скандал із російськими депутатами, які з’явилися у грузинському парламенті, у четвер ввечері в Тбілісі почалися масові протести. Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби, а згодом спробувала взяти штурмом парламент.

Вночі поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, але згодом вони повернулися.

Під час сутичок під парламентом Грузії постраждали 240 людей, більше сотні досі перебувають у лікарнях.

У п’ятницю на тлі зростання напруги у відставку подав спікер грузинського парламенту, однак увечорі протести під парламентом поновилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.