ЄС закликав до негайного припинення вогню у Сирії

Четвер, 27 червня 2019, 11:26

Європейський союз закликав сирійський режим припинити обстріли в провінціях Ідліб і Хама, де за останні тижні загинуло понад 200 осіб.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні.

"ЄС глибоко стурбований ситуацією на північному заході Сирії, а саме в провінціях Ідліб і північній частині Хами. Військові удари сил сирійського режиму - за підтримки Росії - зруйнували табори для тимчасово переміщених осіб, школи та медичні установи, які повинні бути найбезпечнішими. Понад 230 мирних жителів загинули, понад 330 000 втекли всього за шість тижнів, і ще три мільйони людей залишаються в небезпеці", - йдеться в заяві.

В ЄС заявили, що мають намір притягнути до відповідальності тих, хто порушує норми міжнародного гуманітарного права.

"ЄС закликає всі сторони відновити негайне припинення вогню і вимагає, щоб всі сторони дотримувалися його, забезпечуючи захист і безперешкодну гуманітарну допомогу цивільному населенню і надаючи простір для початку справжнього сирійського політичного процесу", - наголошується в заяві.

В ЄС підкреслили, що військового розв'язання конфлікту в Сирії бути не може: "Тільки таке, що заслуговує довіри, узгоджене політичне рішення може покласти край сирійській кризі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: