США закликали союзників НАТО публічно засудити дії Ірану

Четвер, 27 червня 2019, 17:23

Виконувач обов'язки міністра оборони США Марк Еспер в четвер звернувся до союзників по НАТО із закликом публічно засудити ворожі дії Ірану.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Еспер також закликав союзників розглянути питання їхньої участі у плані щодо кращого захисту стратегічних водних шляхів поблизу країни.

Трамп запровадив санкції проти верховного лідера Ірану

"Ми не прагнемо збройного конфлікту з Іраном, але ми готові захищати сили і інтереси США в регіоні. Ніхто не повинен помилково приймати запобіжні заходи за слабкість", - заявив Еспер журналістам, розповідаючи про свої закриті дискусії в штаб-квартирі НАТО.

Еспер також закликав союзників допомогти вийти дипломатичним шляхом з напруженості у відносинах з Тегераном, зокрема, після збиття Іраном безпілотника США минулого тижня.

Туск: немає підстав для заяви ЄС про напруженість між США та Іраном

Нагадаємо, президент США підписав указ про запровадження нових санкцій проти Ірану, в тому числі проти іранського верховного лідера аятоли Алі Хаменеї. Трамп заявив, що санкції частково стали відповіддю на збитий Іраном минулого тижня американський безпілотник.

Трамп також підтвердив, що збирався завдати ракетних ударів по території Ірану у відповідь на збитий американський безпілотник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.