Трамп заявив, що скасував удар по Ірану за 10 хвилин до запуску ракет

П'ятниця, 21 червня 2019, 16:34

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що збирався завдати ракетних ударів по території Ірану у відповідь на збитий американський безпілотник.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Трамп написав в Twitter.

"У понеділок вони збили безпілотний літальний апарат, який летів над міжнародними водами. Ми були готові помститися і завдати удару минулої ночі по трьом різним цілям, коли я запитав, скільки людей загине. 150 осіб, сер, була відповідь від генерала. За 10 хвилин до удару я зупинив його, відповідь не пропорційна збитому безпілотнику", - написав Трамп.

Він також заявив, що не допустить, щоб Іран володів ядерною зброєю. "Я не поспішаю, наші Збройні сили відновлені, нові й готові до роботи, безумовно, кращі в світі. Санкції кусаються, і минулої ночі їх стало більше", - написав Трамп.

Раніше видання The New York Times повідомило, що Трамп схвалив військові удари по Ірану, але в останній момент скасував своє рішення.

Нагадаємо, в четвер Корпус вартових Ісламської революції Ірану (КВІР) заявив, що збив американський розвідувальний безпілотник на півдні країни. США пізніше підтвердили збиття безпілотника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.