Партія ексканцлера Австрії впевнено лідирує перед достроковими виборами

інфографіка
Понеділок, 3 червня 2019, 10:08

Австрійська народна партія ексканцлера Себастіана Курца, уряд якого минулого тижня парламент відправив у відставку, лідирує в соціологічних опитуваннях з великим відривом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на австрійське видання Kronen Zeitung.

Опитування, проведене для газети у середу та в п’ятницю минулого тижня, показало,  що правоцентристська Австрійська народна партія (ÖVP) має підтримку 38% опитаних у порівнянні з 31,5%, які партія отримала на виборах в жовтні 2017 року.

Соціал-демократи (SPÖ) йдуть другими з 21% у порівнянні з 26,9% у 2017 році.

Підтримка ультраправої Партії свободи (FPÖ) після скандалу на Ібіці впала до 19% у порівнянні з 26% в 2017 році.

 

Нижня палата парламенту Австрії 27 травня підтримала вотум недовіри уряду канцлера Себастіана Курца, що стало наступним відголоском політичної кризи, спричиненої відеоскандалом.

Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих в уряді Австрії

Це сталося всього за тиждень після оприлюднення скандального відео, яке змусило колишнього віце-канцлера Штрахе піти у відставку та серйозно підірвало імідж Партії свободи. На відео Штрахе зустрічався нібито з племінницею російського олігарха, наближеною до Путіна, та домовлявся про підтримку перед виборами.

У понеділок австрійське видання Kronen Zeitung повідомило, що зустріч віце-канцлера Австрії з "росіянкою" була інсценована.

Дострокові вибори в Австрії відбудуться у вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: