Ар'єв просить Зеленського відреагувати на критичну ситуацію з Росією в ПАРЄ

Середа, 5 червня 2019, 12:22

Глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв звернувся з листом до президента Зеленського з проханням відреагувати на ситуацію довкола можливого повернення російської делегації до роботи в Асамблеї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Ар’єв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ар’єв назвав ситуацію в ПАРЄ близькою до критичної та підкреслив, що МЗС вже зробило чітку заяву про перегляд відносин з Асамблеєю у разі безумовного повернення РФ.

Рада Європи стане слабшою та втратить довіру в разі відновлення прав РФ у ПАРЄ – Клімкін

"Я написав листа новому президенту з проханням відреагувати нарешті на цю ситуацію, коли заради політичної доцільності Німеччини і головуючої в Раді Європи Франції може бути суттєво обмежений санкційний механізм на догоду Росії, що є поганим сигналом для всього демократичного світу і є нічим іншим, як потаканням агресору", - зазначив політик.

Він додав, що найближчим часом активна частина української делегації разом із союзниками з інших країн буде робити все, щоб зупинити "руйнівний для Ради Європи сценарій".

В МЗС РФ задоволені рішенням Комітету ПАРЄ, але кажуть, що процес треба завершити

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції наприкінці червня.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, оскільки Росія повністю нехтує вимогами організації.

Читайте також: "Нуль обмежень для Росії: як та чому в ПАРЄ погодилися зняти санкції з агресора".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.