В МЗС РФ задоволені рішенням Комітету ПАРЄ, але кажуть, що процес треба завершити

Вівторок, 4 червня 2019, 14:19

В МЗС РФ заявили, що проект резолюції щодо зміни статуту Парламентської асамблеї Ради Європи, прийнятий регламентним комітетом організації, є кроком у вірному напрямку, проте процес ще не завершений.

Про це заявив заступник голови російського МЗС Александр Грушко, передає "Європейська правда" з посиланням на видання Ради федерації РФ "Парламентская газета".

Грушко нагадав, що раніше пройшла сесія Комітету міністрів Ради Європи, де був встановлений сам факт невідповідності процедур і правил ПАРЄ статутним принципам. Комітет, по суті визнав, що всі держави мають рівні права повною мірою бути представленими в КМРЄ і ПАРЄ, сказав він.

Грушко зазначив, що також КМРЄ запросив всі делегації до участі в червневій сесії асамблеї.

За його словами, суть роботи, яка зараз йде в ПАРЄ, — імплементація рішення Комітету міністрів. Заступник голови МЗС зауважив, що процес поки не завершено, однак попередні заходи показують, що і в асамблеї "сформувалося розсудлива більшість", яка усвідомлює, що якщо не привести правила і процедури ПАРЄ у відповідність до статутних вимог, то криза Ради Європи, як об'єднуючої організації, продовжиться.

МЗС: у разі повернення РФ до ПАРЄ Україна відкоригує ставлення до Асамблеї

"Подивимося, як піде процес, але на сьогоднішній день вектор руху правильний", — сказав Александр Грушко.

Напередодні регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проект резолюції наприкінці червня.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, оскільки Росія повністю нехтує вимогами організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.