В Італії заявили про бажання брати участь у роботі нормандського формату

Четвер, 6 червня 2019, 18:34

Італія виступає за розширення європейської участі в роботі з врегулювання ситуації в Україні і сама готова приєднатися до зусиль, які вже роблять Німеччина і Франція.

Про це заявив в інтерв'ю ТАСС заступник міністра закордонних справ Італії Манліо Ді Стефано на полях Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляє "Європейська правда".

"На підставі перших слів нового президента України ми вважаємо, що є перспективи відновлення діалогу, щоб збалансувати ситуацію, - сказав він. - Ми також вважаємо, що Євросоюз може грати більшу, ніж зараз, роль у виконанні Мінських угод, можливо, брати участь у моніторингу їх виконання, чим поки що займаються тільки Франція і Німеччина".

Відповідаючи на уточнююче питання, чи означає це, що Італія також хотіла б брати участь у такій роботі в рамках нормандського формату, Ді Стефано відповів ствердно.

Він нагадав, що зняття санкцій з Росії закріплене в програмі уряду Італії, який прийшов до влади в 2018 році, але перш, ніж це станеться, повинні бути виконані Мінські угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.