Німеччина закликає ЄС до швидкої реакції через арешт в Італії капітана Sea-Watch 3

Понеділок, 1 липня 2019, 16:56

Європейський союз повинен швидко відреагувати на арешт італійською владою капітана судна Sea-Watch 3 німецької неурядової організації, що займається порятунком мігрантів в Середземному морі.

Як повідомляє "Європейська правда, про це заявив міністр розвитку Німеччини Герд Мюллер в коментарі Passauer Neue Presse.

"Капітан Sea-Watch 3 діяла в умовах надзвичайної ситуації, і з цієї причини я очікую, що Брюссель надішле чіткий сигнал з вимогою її негайного звільнення", - сказав Мюллер.

 
Карола Ракете

Капітан Карола Ракете порушила заборону італійської влади заходити в порт Лампедузи біля лівійського узбережжя в суботу, зіткнувшись з судном італійської митниці.

31-річному капітану пред'явлено звинувачення в сприянні нелегальній імміграції, порушенні морського права і опорі державним органам.

Ракете загрожує великий штраф або навіть в'язниця за те, що вона доставила 40 мігрантів, врятованих на морі, в італійський порт. Повідомлялося, що вона прямувала на борту поліцейського судна на Сицилію, щоб виступити в суді в понеділок.

Німецька група Sea-Watch, якій належить судно, може бути оштрафована на 20 000 євро відповідно до нового італійського закону.

Мюллер закликав ЄС прийняти рішення про нові правила порятунку на морі. Він зазначив, що блок призупинив операцію "Софія", місію по боротьбі з контрабандою людей через Середземне море, на початку цього року на тлі розбіжностей між державами-членами.

Він охарактеризував ситуацію як "нестерпну" на тлі того, що тільки цього року в Середземному морі потонули майже 600 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.