Зеленський закликав ЄС і США відреагувати на обстріл медиків у Водяному

Понеділок, 1 липня 2019, 18:49

Президент Володимир Зеленський закликав партнерів у Європі та США відреагувати на обстріл бойовиками санітарного автомобіля у Водяному, внаслідок якого загинула бойовий медик і водій.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Щойно приземлилися на дозаправку. Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному – порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна й підла спроба зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Глава МЗС Німеччини: розведення сил у Станиці Луганській є проблиском надії

Зеленський закликав США та країни Європи належним чином відреагувати на цей обстріл.

 "Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права. Закликаю наших партнерів у Європі та США належним чином відреагувати на дії, що аж ніяк не наближають нас до миру", - додав він.

У понеділок в штабі ООС повідомили, що російсько-окупаційні війська обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил.

Внаслідок прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці, двоє військовослужбовців ООС отримали поранення.

Згодом від отриманих травм померла військовий медик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: