Прем'єр Словаччини: компроміс щодо топ-посад у ЄС можливий у вівторок

Понеділок, 1 липня 2019, 19:27

Прем'єр-міністр Словаччини Пітер Пеллегріні заявив в понеділок, що він сподівається на досягнення компромісу стосовно призначення найвищих керівників інституцій ЄС на саміті у вівторок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Схоже, всі сторони зрозуміли, що потрібно придумати новий набір можливих кандидатур, новий набір комбінацій", - сказав Пеллегріні журналістам на борту свого літака на шляху до Словаччини, куди він повертався зі спеціального саміту ЄС.

Меркель назвала умову вибору нового керівництва ЄС

"Я думаю,  з огляду на те, як ми розійшлися сьогодні, і які погляди та думки існують у сторін, видається, що завтра ми зможемо домогтися успіху і запропонувати спосіб заповнення ключових постів в Європейському союзі", - сказав він.

Лідери ЄС призупинили саміт в понеділок після того, як не змогли домовитися про те, хто повинен обійняти головні посади блоку. Переговори були рекордними – й протривали майже 20 годин.

Про рішення призупинити роботу саміту в Брюсселі стало відомо після того, як стали публічними деталі пакетної домовленості про призначення нових керівників головних інституцій блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.