У Нідерландах наказали закрити дитмайданчик при школі – сусідам заважав шум

Середа, 10 липня 2019, 10:14

У Нідерландах рішення про закриття дитячого майданчика при початковій школі через його надмірний шум спричинило національні дебати.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Рішення закрити майданчик через скарги про те, що він є джерелом значного рівня шуму, ухвалила місцева рада міста Неймеген.

Понад 4 тисячі осіб вже підписали петицію з вимогою скасувати рішення. Заборону почали обговорювати і у парламенті Нідерландів.

Жителі прилеглих до початкової школи Де Буут будинків скаржилися, що учні регулярно перевищують межу в 70 децибелів – рівень допустимого шуму у житлових районах, який діє по всій країні. Офіційно було зафіксовано рівень шуму у 88 децибелів.

У Франції суд вирішить долю півня, який турбує співами сусідів

Директор школи повідомила, що школі наказали закрити ігровий майданчик до кінця місяця або ж вона зіштовхнеться зі штрафом у розмірі 10 000 євро за кожне порушення постанови, – попри неодноразові спроби задовольнити місцевих жителів.

"Ми перемістили музичні та інші заходи всередину, час відкриття майданчика було обмежено до восьмої вечора, і були зроблені різні структурні зміни. Але, мабуть, цього недостатньо", – сказала директор Яннеке Колсен.

Конфлікт призвів до дискусій про міське планування в країні, яка пишається тим, що максимально використовує свій простір. У Нідерландах один з найвищих показників урбанізації в Європі. Понад 75% населення проживає в міських районах. Амстердам, Гаага, Роттердам і Утрехт з 2008 року зростали швидше, ніж Нідерланди в цілому.

Дитячий ігровий майданчик при школі Де Буут, покритий штучною травою, діє протягом 40 років. Він був зменшений в розмірах під час будівельних робіт два роки тому задля будівництва нових квартир навпроти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: