Британія закликала РФ пустити міжнародних спостерігачів до анексованого Криму

Середа, 10 липня 2019, 16:31

Велика Британія закликала Росію дозволити міжнародним моніторинговим організаціям отримати доступ до незаконно анексованого Криму і негайно звільнити всіх політичних в'язнів.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна заява була озвучена британським послом на засіданні Ради ООН з прав людини і опублікована на сайті уряду.

Заява з'явилася приводу звіту Управління Верховного комісара ООН з прав людини, який був зроблений на основі роботи моніторингової місії щодо прав людини в Україні.

"Ми засуджуємо обшуки та арешти 20 кримських татар в Сімферополі в березні. Ми вражені триваючими повідомленнями про довільні затримання, несправедливі судові процеси і застосування тортур в незаконно анексованому Криму, і ми як і раніше глибоко стурбовані станом понад 70 українських політичних в'язнів, які в даний час утримуються в Росії, зокрема Павла Гриба і Едема Бекірова, які потребують термінової медичної допомоги", - йдеться в заяві.

Відзначається, що Росія демонструє повну зневагу до надання звітів Раді ООН з прав людини щодо ситуації в Криму.

"Ми засуджуємо Росію за невиконання резолюції 73/263 Генеральної Асамблеї ООН і закликаємо Російську Федерацію надати міжнародним моніторинговим організаціям доступ в незаконно анексований Крим і негайно звільнити всіх політичних в'язнів", - зазначається в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: