Німецького депутата переобрали головою комітету Європарламенту у закордонних справах

Середа, 10 липня 2019, 16:51

Німецького євродепутата Девіда Макаллістера переобрали на посаду глави комітету із закордонних справ Європейського парламенту на найближчі 2,5 роки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті ЄП.

"Зараз я з нетерпінням чекаю продовження роботи з іншими колегами з пріоритетів зовнішньої політики, зокрема щодо забезпечення належних коштів для зовнішніх дій ЄС в наступному бюджетному циклі 2021-2027, моніторингу політики розширення та сусідства, а також вивчення міжнародних угод з третіми країнами", - сказав Макаллістер.

Макаллістер у Європарламенті входить до найбільшої групи – Європейської народної партії. У Німеччині він є членом Християнсько-демократичного союзу.

Депутати також обрали колишнього міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського, який в травні отримав мандат, першим заступником голови Комітету. Ще трьох заступників оберуть на одному з майбутніх засідань.

Депутати Європарламенту блокують партію Ле Пен від ключових посад

Згідно з процедурою Європейського парламенту, число заступників глави комітету визначається парламентом за пропозицією Конференції президентів. Різноманіття Європарламенту має бути відображено в складі бюро кожного комітету.

Наприклад, неможливо створити бюро, що складається повністю з чоловіків або жінок, або щоб усі заступники голови були з однієї держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: