Після інцидентів з тремтінням Меркель провела церемонію сидячи

фото
Четвер, 11 липня 2019, 13:46

Після третього за місяць інциденту з тремтінням канцлерка Німеччини Ангела Меркель змінила протокол церемонії зустрічі іноземної гості.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У четвер Меркель приймає у Берліні нову прем’єрку Данії Метте Фредеріксен. Зустріч відбувалась на тлі занепокоєння станом здоров'я канцлерки після кількох інцидентів з її неконтрольованим тремтінням.

Під час прийняття іноземних лідерів з військовими почестями Меркель та її  гість традиційно слухають національні гімни стоячи, однак цього разу канцлерка провела церемонію сидячи.

На червоній доріжці розмістили невеликий постамент із двома білими стільцями, на яких сиділи Меркель та Фредеріксен. За інформацією німецьких ЗМІ, протокол змінили за бажанням самої Ангели Меркель.

 
Фото: REUTERS

Перший інцидент із тремтінням Меркель стався 18 червня, коли вона зустрічала у Берліні українського президента Володимира Зеленського. Тоді вона сказала, що це було звичайне зневоднення через спеку.

Через тиждень вона пережила подібне тремтіння під час церемонії в німецькій президентській резиденції в берлінському парку Тіргартен, а 10 липня — на церемонії прийняття прем'єр-міністра Фінляндії у Берліні.

Такі інциденти з очільницею німецького уряду траплялися і раніше, але ніколи не було, щоб вони траплялися протягом такого короткого часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: