Ексголова спецслужби Німеччини вимагає публічної інформації про стан здоров'я Меркель

Четвер, 11 липня 2019, 15:46

Колишній голова внутрішньої розвідки Німеччини (BfV) Ганс-Георг Маасен вимагає від влади надати публічну інформацію щодо стану здоров’я Ангели Меркель через інциденти з тремтінням на офіційних прийняттях.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Стан здоров'я політичного лідера не є приватною справою. Народ Німеччині має право знати, чи дозволяє стан здоров’я глави уряду фізично виконувати свої обов’язки на повну силу", - написав Маасен у Twitter.

Маасен перший політичний діяч, який порушив табу на обговорення фізичного стану канцлера на тлі спекуляцій, що вона може мати тривалу хворобу.

Сьогодні Меркель приймала у Берліні главу уряду Данії і на церемонії обидві сиділи.

Меркель змінила протокол після третього за місяць інциденту з тремтінням, який стався вчора на зустрічі з прем'єром Фінляндії.

Перший подібний інцидент із Меркель стався 18 червня, коли вона зустрічала у Берліні українського президента Володимира Зеленського.

Тоді вона сказала, що це було звичайне зневоднення через спеку.

Через тиждень вона пережила подібне тремтіння під час церемонії в німецькій президентській резиденції в берлінському парку Тіргартен.

Нагадаємо, що минулого року Маасена звільнили з BfV через його публічні симпатії до крайньо правих демонстрантів і політичних партій у Німеччині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.