Посол в Італії сподівається на неупереджене юридичне рішення по апеляції на вирок Марківу

П'ятниця, 12 липня 2019, 20:25

Посол України в Італії Євген Перелигін висловив сподівання, що під час розгляду апеляції на вирок нацгвардійцю Віталію Марківу буде винесене неупереджене юридичне рішення.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

Посол назвав ганебним явищем "павійське правосуддя", яке особисто у нього зруйнувало всю уяву про європейське правосуддя.

Зокрема, Перелигін висловив обурення тим фактом, що прокуратура відмовилась виїхати на місце злочину, і використовувала малюнки та фотографіі для того щоб сформулювати звинувачення та відродити картину так званого злочину.

Також, за його словами, суд взяв найдовший термін для підготовки мотиваційної частини вироку.

Справа Марківа: в Італії можуть відкрити справу проти українського депутата

"Відповідно до італійського законодавства для оприлюднення мотиваційної частини дається 30, 60 і 90 днів. У нашому випадку повідомлення про те, що ознайомитись з мотивацією можливо буде протягом 90 днів свідчить , на мою думку, що на сьогоднішній день бракує будь якої мотивації і суд взяв максимальний термін для її підготовки" - розповів посол.

"На відміну від непрофесійних суддів-присяжних у павійському суді під час майбутньої апеляції у Мілані справу розглядатимуть фахові судді і це дає мені надію на неупереджене юридичне рішення" - додав Перелигін. 

Як повідомлялося, суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Марківа засудили до 24 років ув'язнення. Зазначимо, що італійський прокурор Андреа Дзанончеллі вимагав засудити Марківа до 17 років ув’язнення. Також Марківа зобов'язали виплатити компенсацію родині загиблого.

Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу Слов’янська в травні 2014 року.

Він має подвійне громадянство України та Італії, тому його судили за італійськими законами.

Військовий відкидав обвинувачення і заперечував свою причетність до смерті Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, який загинув тоді ж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.