Польща посилить захист коридору біля кордону з РФ протитанковим полком

Субота, 13 липня 2019, 11:11

У місті Сувалки в Підляському воєводстві на північному сході Польщі буде створений протитанковий полк.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак поінформував, що цей підрозділ сформують на базі існуючого у цьому місті 14 Сувальського дивізіону протитанкової артилерії.

Польща готова продовжувати гуманітарні проєкти на Донбасі

Міністр зазначив, що рішення про створення протитанкового полку має виправити помилки попереднього уряду, який, за словами Блащака, розформував полк і зменшив кількість війська у Сувалках, не надаючи уваги безпеці країни.

Блащак нагадав, що регіон, який називається Сувальським коридором, є важливим пунктом на безпековій мапі нашого регіону Європи.

Польща підтримала майбутню главу Єврокомісії за її позицію щодо Росії - ЗМІ

"Це з’єднання Польщі з Литвою, Латвією, Естонією, з державами, котрі є також у структурах Північноатлантичного альянсу. Як відомо, в Латвії розгорнуті польські війська. Нам важливо, аби цей союз був фундаментом для безпеки наших держав на східному фланзі НАТО".

Поки невідомо, коли і якою технікою оснастять сувальський полк. Нині більшість озброєння – це застарілі радянські мобільні протитанкові ракетні комплекси "Малютка" на броньованих машинах БРДМ-2.

Так званий Сувальський перешийок є областю на північному сході Польщі, що межує з Литвою і Калінінградською областю Росії. За оцінками експертів, він є однією з потенційних гарячих точок у Європі у випадку російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: