Польща готова продовжувати гуманітарні проєкти на Донбасі

Середа, 3 липня 2019, 14:39

Міністр у справах гуманітарної допомоги польського уряду Міхал Вось заявив про готовність Польщі продовжувати гуманітарні проєкти на Донбасі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Міністр Міхал Вось, який завітав з дводенним візитом на Донбас, наголосив, що війна на сході України триває, а це вимагає гуманітарних ініціатив для місцевого населення. 

Польський міністр приїхав з дводенним візитом на Донбас

"Один проєкт завершується, наступний у межах розвиткової та гуманітарної допомоги починається. А тому напевно результатом цього візиту будуть наступні проєкти. Тут є фахівці, Caritas та українські партнери, ми розмовляємо про те, які потреби є найважливішими, як найбільш розумно надавати цю допомогу", - зауважив Вось.

В Авдіївці польський міністр зустрівся з психологами з Християнської служби порятунку і з Карітас-Спес Вінниця, партнерами проєкту, який підтримує канцелярія польського прем’єра.

Повернення до ПАРЄ не зупинить агресію Росії в Україні - МЗС Польщі

Торік польський уряд підтримав проєкт Caritas на суму 2,5 млн злотих (майже 590 тисяч євро). Психологічну і продовольчу допомогу, а також засоби гігієни, отримало приблизно 20 тисяч осіб, передусім жителі Донбасу.

Сьогодні польська делегація перебуватиме у Світлодарську та Краматорську.

За підрахунками ООН, з кінця лютого від 2014 року унаслідок російської агресії та війни, розв’язаної Москвою на Донбасі, загинуло приблизно 13 тисяч людей. Одна четверта з них – мирні жителі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.