Реакція німців на тремтіння Меркель: це її приватна справа

Субота, 13 липня 2019, 17:03

На думку більшості німецьких виборців, здоров'я канцлерки Ангели Меркель — це лише її приватна справа.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування, опублікованого в суботу газетою Augsburger Allgemeine.

Після того, як втретє за останній місяць помітили тремтіння Меркель під час публічного виступу,  понад 59% респондентів погодилися з тим, що стан здоров'я Меркель —  це явно або значною мірою її приватна справа.

Після інцидентів з тремтінням Меркель провела церемонію сидячи

Менш ніж 34% респондентів заявили, що Меркель слід більше розповідати про своє здоров'я. Не визначилися з відповіддю 7% респондентів.

Перший інцидент із тремтінням Меркель стався 18 червня, коли вона зустрічала у Берліні українського президента Володимира Зеленського. Тоді вона сказала, що це було звичайне зневоднення через спеку.

Через тиждень вона пережила подібне тремтіння під час церемонії в німецькій президентській резиденції в берлінському парку Тіргартен, а 10 липня — на церемонії прийняття прем'єр-міністра Фінляндії у Берліні.

Такі інциденти з очільницею німецького уряду траплялися і раніше, але ніколи не було, щоб вони траплялися протягом такого короткого часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.