Британські та італійські військові виконають спостережний політ над Росією

Понеділок, 15 липня 2019, 09:16

Військові Італії і Британії виконають з 15 по 19 липня спільний спостережний політ на Росією і Білоруссю в рамках Договору з відкритого неба.

Про це повідомив начальник російського центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергей Рижков газеті збройних сил РФ "Красная звезда", повідомляє "Європейська правда".

"З 15 по 19 липня 2019 року в рамках реалізації міжнародного договору з Відкритого неба місія Італії і Британії виконає спільний спостережний політ над територією групи держав – учасників республіки Білорусь та Російською Федерацією на румунському літаку спостереження АН-30 з аеродрому Кубинка", - сказав Рижков.

Він додав, що в ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту контролюватимуть дотримання параметрів польоту і застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

Росія в цей же час проведе спостережний політ на літаку Ан-30Б над Італією.

Договір з відкритого неба був підписаний в 1992 році і став одним із заходів по зміцненню довіри в Європі після холодної війни. Він діє з 2002 року і дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про Збройні сили і заходи один одного. У договір входять більшість країн НАТО, Росія, Білорусь, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина і нейтральні Швеція і Фінляндія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.