Британія виділяє 100 тисяч фунтів на суд у справі MH17

Середа, 17 липня 2019, 18:12

Глава МЗС Британії Джеремі Хант заявив, що країна виділить 100 тисяч фунтів стерлінгів на формування спеціального суду в Гаазі, який судитиме винних у збитті малайзійського боїнга MH17.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві міністра, оприлюдненій 17 липня на сайті уряду.

ЄС закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17

"П'ять років тому сталася страшна трагедія, коли літак MH17 був збитий над східною Україною. 298 невинних людей, в тому числі 10 британців, загинули", - заявив Хант.

Він висловив співчуття рідним і близьким усіх загиблих та заявив про підтримку зусиль Об'єднаної слідчої групи і влади Нідерландів по відновленню справедливості щодо загиблих.

"Ось чому ми вносимо фінансовий внесок в розмірі 100 тисяч фунтів стерлінгів у формування спеціалізованого кримінального суду в Гаазі, щоб допомогти забезпечити, аби сім'ї та друзі жертв отримали відповіді, аби винні у цьому жахливому злочині були притягнуті до відповідальності", - заявив глава МЗС Британії.

Зеркаль: РФ не зможе уникнути відповідальності за збиття MH17

Він додав, що Британія продовжує підтримувати Австралію і Нідерланди в їх заклику до російського уряду взяти на себе державну відповідальність за збиття рейсу MH17. "Настав час Росії повною мірою співпрацювати з обвинуваченням, і відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН, надав запитувану допомогу", - додав Хант.

19 червня цьогоріч слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це - Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" розпочнеться у березні 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.