Міністри внутрішніх справ ЄС не домовилися про план розподілу мігрантів

Четвер, 18 липня 2019, 17:06

Міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу не змогли домовитися про спеціальний механізм розподілу прохачів притулку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Франція і Німеччина на неформальних переговорах в Гельсінкі очолили зусилля з погодження тимчасової угоди між державами-членами ЄС про розподіл шукачів притулку, врятованих в Середземному морі.

Уряд Італії планує виділити більше ресурсів на боротьбу з мігрантами

Відповідно до пропозиції, рішення про те, яка країна приймає скільки прохачів притулку, повинні прийматися в кожному конкретному випадку.

Але дискусія, яка почалася пізно увечері в середу, мала "абсолютно різні думки", сказав міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастаньє: "Одні міністри відмовляються приймати мігрантів, інші закликають до солідарності, а багато хто висловлює стурбованість з приводу створення стимулу для збільшення числа спроб відправлятися в Європу".

Міністр сказав, що це питання буде знову обговорюватися на зустрічі міністрів закордонних справ і внутрішніх справ в Парижі в понеділок, додавши, що мета полягала в тому, щоб залучити близько 15 країн до створення спеціального механізму.

Німецький міністр закликав ЄС почати місію з порятунку мігрантів

У минулому Італія приймала більшість мігрантів, але популістський уряд Риму веде жорстку антиміграційну політику, вимагаючи, щоб інші держави-члени брали частину мігрантів.

"Міністри з декількох країн високо оцінили політику Італії щодо захисту кордонів, яка привела до різкого скорочення числа мігрантів, що прибувають до Європи, і числа смертей в Середземному морі", - написав глава МВС Італії Маттео Сальвіні під час переговорів.

Згідно із заявою, опублікованою офісом Сальвіні в четвер, Франція і Німеччина наполягали на документі, в якому йдеться, що середземноморські держави несуть головну відповідальність за прийом врятованих в морі мігрантів. Італія і Мальта відкинули цю ідею.

Офіс Сальвіні заявив, що існує ризик того, що тільки особи, що шукають притулку, будуть перерозподілені в інші країни ЄС, в результаті чого Італія і Мальта матимуть "нелегалів", яких буде важко репатріювати.

У заяві йдеться, що у вересні на Мальті відбудуться нові дискусії між Італією, Францією, Німеччиною, Мальтою і Фінляндією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.