Парламент Іспанії вдруге не обрав прем’єра, зріс ризик перевиборів

Четвер, 25 липня 2019, 16:48

У четвер парламент Іспанії не переобрав головою уряду лідера соціалістів, в.о. прем'єр-міністра Педро Санчеса.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Після провалу голосування політичні сили у двомісячний термін мають представити нового кандидата на посаду прем’єра. Якщо ж і це голосування провалиться, на країну чекають дострокові вибори, які можуть пройти вже 10 листопада, вчетверте за останні роки в Іспанії.

У вівторок парламент вперше не підтримав кандидатуру Санчеса – за нього проголосували 124 депутати при потрібних 176. При голосуванні у четвер Санчесу було достатньо простої більшості голосів.

Соціалісти звинувачують лівих Podemos у непомірних апетитах через те, що ті вимагають посаду віцепрем’єра для свого лідера Пабло Іглесіаса і контроль над міністерством праці.

Єврокомісія подала до суду на Болгарію та Іспанію через забруднене повітря

Виконувач обов’язків прем’єра Педро Санчес заявив, що поступка їхнім вимогам в обмін на підтримку його кандидатури під час голосування в парламенті означала б "створення двох урядів" в одному, оскільки соціальна і економічна політика опинилася б у руках політичної сили Пабло Іглесіаса.

Іглесіас хотів, щоб його партія отримала міністерські посади пропорційно до ваги в парламенті (42 місця проти 123 у соціалістів). Партія Санчеса здобула перемогу на парламентських виборах в квітні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.