Юнкер і Джонсон обмінялися телефонами, але про Brexit не домовилися

П'ятниця, 26 липня 2019, 13:23

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в телефонній розмові з британським прем’єром Борисом Джонсоном заявив, що умови угоди про Brexit не переглядатимуть.

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказала речниця Єврокомісії Наташа Берто на пресконференції у Брюсселі.

"Президент Юнкер підкреслив, що Єврокомісія залишається відкритою для перегляду політичної декларації, відповідно до рішення лідерів 27 країн ЄС, прийнятого на зустрічі раніше цього року", - сказала Берто.

Джонсон сформував уряд Британії: більшість міністрів – прихильники Brexit

Вона також зазначила, що Єврокомісія найближчими тижнями готова працювати з британською стороною і детально розглянути їхні пропозиції.

"Президент Юнкер повторив, що Комісія залишається доступною протягом найближчих тижнів, якщо Велика Британія захоче провести переговори та уточнити свою позицію більш детально", - сказала Берто.

"Вони обмінялися номерами мобільних телефонів і домовилися залишатися на зв’язку", - додала речниця.

Нагадаємо, Джонсон у першому на посту прем’єра виступі в парламент сказаві, що з угоди про Brexit необхідно виключити контраверсійний механізм "бекстоп" - тоді можливий упорядкований вихід Британії з блоку. "Бекстоп" - механізм, покликаний запобігти поверненню жорсткого кордону між Ірландією і Північною Ірландією.

У відповідь головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє назвав вимогу Джонсона неприйнятною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: