Естонський міністр порадив президентці відкликати запрошення для Путіна

Понеділок, 29 липня 2019, 19:00

Міністр культури Естонії Тиніс Лукас порадив президенці Керсті Кальюлайд відкликати запрошення, надіслане президенту Росії Владіміру Путіну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

На думку міністра, через придушення протестних акцій у Москві Кальюлайд слід відкликати запрошення Путіну відвідати фіно-угорський конгрес в Тарту.

"У Москві знову силою розігнали акцію протесту, для якої потрібна елементарна демократія. Лідера опозиції отруїли (?). Наближається час, коли нашому президенту слід відкликати своє запрошення Путіну відвідати Естонію", - написав Лукас у понеділок в Facebook.

Приблизно через 20 хвилин після публікації міністр культури видалив свій пост.

Російська поліція затримала близько тисячі демонстрантів, які зібралися в суботу в центрі Москви вимагати вільних і справедливих виборів. Арештованого опозиційного політика Алексєя Навального перевели з в'язниці в лікарню. Один з його лікарів підозрює, що проблеми зі здоров'ям у Навального виникли через отруєння невідомою речовиною.

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд після зустрічі у квітні з російським лідером Владіміром Путіним повідомила, що вона запросила його відвідати всесвітній конгрес фіно-угорських народів, який відбудеться в Тарту влітку наступного року. Путін не дав ні ствердної, ні негативної відповіді на це запрошення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.