Україна сподівається на профільного комісара зі Східної Європи у новій Єврокомісії

Четвер, 4 липня 2019, 13:01

Україна очікує, що у складі наступної Єврокомісії буде працювати єврокомісар зі Східної або Центральної Європи, який сфокусовано опікуватиметься країнами Східного партнерства.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв’ю Euractiv заявив посол України при ЄС Микола Точицький.

Лідери ЄС визначили, хто має очолити нову Єврокомісію - офіційно

Посол відповів на запитання, чи хотіла б Україна, аби у наступній комісії працював комісар з питань Східного партнерства замість профільного комісара, який сьогодні опікується також розширенням ЄС та південним сусідством.

"Звичайно, ми хотіли б, щоб був комісар, який працював би лише зі Сходом. Говорячи це, я не можу сказати, що комісар Йоганнес Ган не був занурений в українські проблеми. Спеціальна група підтримки для України на чолі з Пітером Вагнером під керівництвом комісара Гана продовжує залишатися дуже корисною", - сказав Точицький.

"Але нам знадобиться більше підтримки, більше зосередженості і, можливо, комісар з нашого регіону, який краще знає, які реформи нам потрібні, які у нас проблеми, що виникають на пострадянському просторі", - додав він.

За словами Точицького, Україна привітала б комісара з Центральної та Східної частини Європи. "Але це повинен вирішити президент комісії", - додав посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.