Зустріч Зеленського і Трампа мають підготувати до серпня-вересня

Вівторок, 9 липня 2019, 09:15

Представники команди президента Зеленського цього тижня відвідають Вашингтон для спільної з українським посольством підготовки зустрічі президента України з президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив посол України в США Валерій Чалий.

"Дозвольте бути відвертим. Різні фрази, які прозвучали в Україні, що американська сторона очікує, і таке враження, що президент Зеленський просто не їде, бо не може знайти час. Це неправда. Ні президенту Зеленському, ні Україні, ні США не потрібна картинка, просто картинка між двома президентами. Вони знайдуть хімію, вони вже у телефонних розмовах між собою знайшли цю хімію стосунків. Інша справа - який зміст буде", - розповів Чалий.

Зеленський запропонував новий формат переговорів з Путіним

"Ця зустріч закладає подальші кроки принаймні роботи нашої, посольства, на рік вперед. Ми працюємо над цим, не тільки ми, цього тижня приїдуть представники президента Зеленського, і ми спільно будемо тут працювати для того, щоб зробити і дати візиту, і його зміст.

Я думаю, це питання наступних місяців. Думаю, серпень-вересень, візит має бути повністю підготовлений", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.