Британія обіцяє застосувати "поправку Магнітського" щодо санкцій після Brexit

Понеділок, 12 серпня 2019, 09:14

Влада Британії обіцяє використовувати так звану "поправку Магнітського" до закону про санкції і боротьбу з відмиванням грошей після виходу з ЄС.

Про це заявив глава МЗС Британії Домінік Рааб у колонці для The Telegraph, опублікованій також на сайті британського зовнішньополітичного відомства.

Він згадав про досвід Канади щодо прийняття "закону Магнітського" для введення візових заборон і заморожування активів тих, хто несе відповідальність за грубі порушення прав людини.

"Як тільки ми покинемо ЄС і відновимо контроль над нашими власними санкційними правилами, цей уряд почне застосовувати "поправку Магнітського" до закону про санкції. Це означає, що порушники прав людини в будь-якій точці світу зіткнуться з наслідками за свої дії, будь-які активи, які вони тримають у Британії, будуть заморожені і їм буде закритий в’їзд до Британії" - заявив Рааб.

"Ми забезпечимо, щоб глобальна Британія не була безпечним притулком для тих, хто наживається на тортурах інших" - наголосив він.

Британський парламент прийняв поправку, аналогічну американському "закону Магнітського", в травні 2018 року. Крім введення обмежувальних заходів за порушення прав людини вона також передбачає розкриття до 2020 року інформації про тих, хто тримає активи під юрисдикцією заморських територій Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.