У Данії засудили Трампа за скасування візиту: це образа королеви

Середа, 21 серпня 2019, 11:34

Колишній глава МЗС Данії Уффе Еллеманн-Єнсен зазначив, що скасування візиту президента США Дональда Трампа є демонстрацією неповаги до данської королеви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Jyllands Posten.

"Зрештою, це образа нашої королеви. Спочатку цей чоловік фактично сам себе запрошує до нашої країни, потім королева реагує на це, надсилаючи офіційне запрошення, а він після цього скасовує візит", - зазначив дипломат, додавши, що не чув про подібні прецеденти раніше.

Інший ексглава МЗС Данії Мартін Лідегор називає історію з планами Трампа купити Гренландію і пов’язаним з цим скасуванням його візиту в Данію "дипломатичним фарсом".

"Як данцеві (і консерватору), мені важко в це повірити. Без жодної на те причини Трамп вирішує, що (автономна) частина нашої країни продається. Потім образливо скасовує візит, який усі готували. Чи є частини США, які продаються? Аляска? Будь ласка, прошу більше поваги", - написав у Twitter представник Консервативної партії Данії Расмус Ярлов.

В опозиційній партії Venstre, яку очолює експрем’єр Ларс Льокке Расмуссен, вважають, що скасування візиту Трампа є приводом переосмислити політику безпеки Данії.

"Ми не можемо більше розраховувати на Сполучені Штати", - сказав представник партії Якоб Еллеманн-Єнсен, якого цитує газета Extrabladet.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп вирішив не здійснювати візит до Данії на початку вересня через небажання країни обговорювати продаж Гренландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.