Напередодні Brexit Британія фіксує різке збільшення мігрантів

Неділя, 1 вересня 2019, 16:58

Тільки з 22 серпня до Британії через Ла-Манш прибуло близько 200 нелегальних мігрантів, включаючи 41 дитину. Мігрантів підганяють чутки про посилення прикордонного контролю після виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian, всього за 2019 рік протоку Ла-Манш перетнуло більше тисячі мігрантів, тоді як минулого року – лише 300.

Більшість мігрантів намагаються переправитися на надувних човнах з підвісним моторами, які можуть спокійно перевозити близько шести осіб. Представники благодійних організацій, що допомагають біженцям, зазначають, що нелегальні перевізники мають біля 30 таких човнів. При цьому тепер вони відправляються переповненими, що суттєво збільшує ризики. 

Міністр внутрішніх справ Пріті Пател обговорила з французьким колегою Крістофом Кастанером посилення боротьби проти злочинців, що займаються перевезенням нелегальної мігрантів через Ла-Манш. Британська сторона навіть  готова збільшити виплати Франції за вирішення проблеми мігрантів.

А прем'єр-міністр Борис Джонсон попередив, що всіх, хто прибуде до Великої Британії нелегально, відправлять назад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: