Експрем’єр Італії готовий сформувати свою партію, ускладнивши життя новому уряду

Понеділок, 16 вересня 2019, 16:58

Колишній прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці готовий відколотися від правлячої Демократичної партії й створити нову центристську політичну силу, яка б зайняла середню позицію у італійському політичному спектрі.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це заявили в неділю два союзники Ренці.

Тисячі італійців вийшли підтримати  опозиційного лідера Сальвіні

Такий крок, що настав через кілька днів після того, як лівоцентристська Демократична партія сформувала нову коаліцію з "Рухом 5 зірок", може потрясти італійську політику і ускладнити прем'єр-міністру Джузеппе Конте здатність зберегти свій уряд.

Ренці, який очолював адміністрацію Демократичної партії в 2014-2016 роках, відіграв важливу роль в об'єднанні нової коаліції після того, як крайня права партія "Ліга" вийшла з альянсу з "5 зірками" в надії на проведення дострокових виборів.

Проте у Ренці також були напружені стосунки з Демократичною партією після того, як він пішов у відставку з поста прем'єр-міністра в 2016 році. Нині ходять постійні чутки про те, що він планує створити нову партію, взявши з собою групу незадоволених парламентарів-демократів.

Антиєвропейський популізм в Італії закінчився - прем'єр

Сам Ренці відмовився підтвердити повідомлення про вихід з партії, сказавши лише, що розповість про свої плани на зборах прихильників в наступному місяці.

Газети припускають, що Ренці може взяти з собою 31 депутата з нижньої і верхньої палат парламенту, включаючи принаймні одного міністра і двох заступників міністра.

Хоча будь-яка така група залишиться частиною коаліції, це потенційно може ускладнити життя Конте, оскільки йому доведеться виконати ще один набір політичних вимог, щоб зберегти свій уряд на плаву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: