Посол України в Сербії закликав світ поставити за кінцеву мету розвал Росії

Середа, 18 вересня 2019, 19:29

Посол України в Сербії Олександр Александрович закликав міжнародну спільноту зробити розпад Росії своєю стратегічною політикою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав для видання Цензор.Нет у колонці під назвою "Єдиний спосіб впоратися з Росією".

"Дезінтеграція Росії повинна стати стратегічною політикою міжнародної спільноти. Це засвідчують понад п’ять років війни Росії проти України і решти демократичного світу.

Немає підстав для послаблення санкцій ЄС щодо РФ - президентка Естонії

Наші дії повинні стати наступальними і мати за свідому кінцеву мету розпад Російської Федерації. Це – єдине ефективне довгострокове рішення, від якого виграє переважна більшість країн", - пише дипломат у своєму матеріалі.

Александрович переконаний, що будь-які спроби втихомирити Росію і повернутися до звичного бізнесу ведуть лише до її більшого нахабства. Спроби цивілізовано домовитися з РФ, на думку посла, теж приречені на невдачу, оскільки "це суперечить базовим експансіоністським установкам кремлівського режиму".  

"РФ в її нинішніх кордонах і з її нинішніми ресурсами ніколи не здатна стати нормальною цивілізованою державою. Натомість Росія зменшена до розмірів її нинішньої європейської території, позбавлена зброї масового знищення і постійного членства в Раді безпеки ООН, має всі шанси стати відповідальним регіональним гравцем, можливо навіть стати членом ЄС і НАТО, мирно співіснувати зі своїми сусідами", - пише посол.

Александрович окремо наголошує, що "засоби розвалу РФ не потребують ведення військових дій". Він пропонує ізолювати Росію, запровадивши реальні економічні санкції.

Пристайко розказав про тріщину європейського санкційного фронту

"Персональні санкції проти найвищих керівників із замороженням активів і забороною на в’їзд; жорсткі обмеження для енергетичного, банківсько-фінансового і військово-технічного секторів, заборона на продаж високих технологій, обвал цін на нафту", - перелічує посол "інструменти розвалу".

Посол підкреслює, що нова стратегія щодо ізоляції, стримування та примушення Росії до миру "шляхом її контрольованого розвалу" повинна отримати негласний консенсус і підтримку ключових глобальних гравців – США, ЄС і КНР.

"Настає час, коли остання імперія зла мусить впасти", - резюмує український дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.