Пристайко розказав про тріщину європейського санкційного фронту

Середа, 18 вересня 2019, 15:22

Глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що розмови про повернення Росії до G7 свідчать про подальше тріскання санкційного фронту проти Росії.

Як пише "Європейська правда", про це Пристайко розповів у інтерв’ю виданню Die Welt, переклад якого МЗС оприлюднило на своєму офіційному сайті.

Клімкін: G7 втратила солідарність у своєму ставленні до РФ

На запитання, чи не побоюється міністр того, що європейський санкційний фронт й надалі даватиме тріщину, Пристайко відповів, що "тріщину ми вже нещодавно побачили, коли ПАРЄ повернула Росії право голосу без виконання нею своїх обов’язків".

"Це прослідковується й в інших сферах. Те, що починаються розмови про повернення Росії до "Групи семи", є наступною ознакою тріскання фронту", - додав глава МЗС України.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявляв, що запросить президента РФ Владіміра Путіна як гостя на саміт Групи семи в США. За його словами, було б доцільно повернути Москву до клубу.

Росія заявила, що не вважає можливим повернення до G7/G8 на запрошення "лише однієї країни", оскільки всі рішення Група ухвалює на підставі консенсусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.