Фейки про наближення нового потужного землетрусу спричинили паніку в Тирані

Понеділок, 23 вересня 2019, 09:24

Міністр оборони Албанії Олта Джачка пригрозила покаранням для зловмисників, що розповсюджують фейкові прогнози про наближення землетрусу. Напередодні ввечері на вулицях Тирани виникла паніка після того, як деякі портали повідомили, що о 23:30 мав статися потужний землетрус.

Про повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ATA.

"Кожен, хто поширив цю фальшиву новину, вчинив тяжкий злочин, передбачений Кримінальним кодексом", - сказала вона, пообіцявши знайти та покарати зловмисників.

Сотні людей покинули свої будинки в Тирані ввечері 22 вересня, побоюючись нового землетрусу.

"Землетруси не можна передбачити, і нерозумно стверджувати, що можна спрогнозувати час та силу землетрусу", - зазначила міністр. "Громадяни повинні заспокоїтися, оскільки новина - це збочена ідея хворого розуму, який використовує свої побоювання, щоб поширювати невпевненість", - додала Джачка. 

"Вишеградська четвірка" закликала до переговорів про вступ Албанії і Північної Македонії до ЄС

"Відповідальних притягнуть до відповідальності" за поширення паніки, підсумувала вона.

Нагадаємо, 21 вересня на південному заході Албанії стався землетрус магнітудою 5,8 бала. Це був найсильнішій землетрус в країні за останні 30 років. Найбільше підземні поштовхи відчувалися в містах Дуррес та Тирана. Було пошкоджено сотні будинків, утім, жертв вдалося уникнути. Постраждали понад 100 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.