Туреччина ігноруватиме будь-яку критику військової операції у Сирії - Ердоган

Четвер, 10 жовтня 2019, 14:04

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у четвер, що не сприймає критики щодо своєї антитерористичної операції в Сирії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Daily Sabah.

"Туреччина проігнорує критику з приводу операції "Джерело миру", яку ми розпочали проти терористичних елементів, в той час як понад 10 іноземних акторів вільно розгулюють по Сирії", - сказав Ердоган.

Він жорстко розкритикував Саудівську Аравію та інших за протидію операції Туреччини.

"Я закликаю Саудівську Аравію подивитися в дзеркало і дати звіт про те, що ви зробили з Єменом", - сказав Ердоган.

НАТО очікує стриманості від Туреччини, яка почала бомбардування в Сирії

"І Єгипет [маючи на увазі ель-Сіссі], ви нічого не можете сказати? Ви дозволили демократично обраному Мурсі померти, страждаючи в залі суду", - додав він.

"За останні чотири роки Туреччина нейтралізувала в цілому 16 000 терористів, у тому числі 7500 у себе вдома і 8500 за кордоном", - сказав Ердоган.

Протягом доби авіація та артилерія завдали удари по 181 об'єкту курдських загонів у прикордонних районах Сирії. Турецькі війська продовжують просуватися в райони на схід від річки Євфрат на півночі Сирії.

Операція спрямована проти "Демократичних сил Сирії" (SDF), в яких переважають курдські загони, що контролюють цей регіон країни. Анкара вважає більшість курдських підрозділів терористичними.

Туреччина має 911-кілометровий кордон із Сирією, і давно заявляє про загрозу з боку терористів на схід від Євфрату та утворення там "терористичного коридору".

Туреччина планує переселити 2 мільйони сирійців у безпечну зону, розміщену в 30 км на території Сирії, що простягається від річки Євфрат до іракського кордону, включаючи місто Манбідж.

Нагадаємо, Євросоюз закликав Туреччину припинити односторонню військову операцію на північному сході Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.