Меркель допустила нове відтермінування Brexit - ЗМІ

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 15:14

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель сказала лідерам ЄС, що відтермінування Brexit буде неуникним, якщо британські депутати відхилять узгоджену з Борисом Джонсоном угоду.

Як повідомляє "Європейська правда", про це стало відомо виданню The Guardian від джерела, наближеного до дискусій на саміті ЄС цими днями в Брюсселі.

Під час приватних переговорів на саміті ЄС Меркель заявила своїм колегам, що вони не можуть удавати, ніби Британії не запропонують знову відтермінувати Brexit, якщо Лондон про це попросить.

Лідери ЄС обговорять варіанти на випадок провалу угоди про Brexit в парламенті Британії

Меркель сказала, що лідери ЄС несуть відповідальність за те, щоб Велика Британія не залишила Євросоюз без угоди.

Її слова суперечать публічній заяві президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, який сказав, що "виключає" продовження.

Розмова між лідерами ЄС відбулася в четвер, незадовго до того, як лідери блоку заявили про одностайну підтримку нової угоди з Джонсоном.

Brexit на фінішній прямій: про що Борис Джонсон домовився у Брюсселі

Меркель також сказала Джонсону, аби він не повідомляв громадськості, що лідери ЄС виключають можливість відтермінування Brexit.

Парламент Британії в суботу проведе голосування за нову угоду, і для її затвердження необхідно щонайменше 320 голосів. За підрахунками британських ЗМІ, поки що Джонсон може розраховувати на 316 голосів.

Якщо прем'єр-міністр зазнає невдачі, тоді, згідно з умовами прийнятого у вересні закону, йому доведеться попросити відтермінування Brexit, щоб уникнути виходу без угоди.

Як відомо, парламент Британії тричі відхилив попередню угоду про Brexit, про яку з Брюсселем домовлялася Тереза Мей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.