Французькі поліцейські вийшли на найбільший за 20 років протест

фото
Середа, 2 жовтня 2019, 16:59

Французькі поліцейські проводять у Парижі "Марш гніву", який, за задумом організатором, має стати найбільшою акцією поліцейських за останні майже 20 років.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Franceinfo.

За даними поліцейських профспілок, які виступають організаторами акції, у "Марші гніву" станом на 14.00 брали участь 22 тисячі правоохоронців.

У центрі вимог покращення умов праці , реальна соціальна політика для співробітників Міністерства внутрішніх справ, реальна, ефективна і стримуюча відповідь на злочинність, захист пенсій і заміна пенсійної реформи.

Основною причиною невдоволення профспілок є важкі умови праці поліцейських, які мобілізовані щосуботи для роботи на акціях "жовтих жилетів", почалися в листопаді минулого року.

 

Ще одним приводом для глибокої заклопотаності профспілок поліції є зросле число суїцидів серед поліцейських з початку цього року.

Маніфестація почалася від площі Бастилії, учасники акції рухаються до площі Республіки. На голову колони протестувальників чекала група "жовтих жилетів", які засудили жорстокість поліцейських на їхніх акціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.