Лондон заявив про активізацію підготовки до жорсткого Brexit

Понеділок, 21 жовтня 2019, 21:05

Британський міністр Майкл Гоув заявив, що він змушений активізувати план дій на випадок непередбачених ситуацій через збільшені можливості виходу Британії з ЄС без угоди 31 жовтня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Гоув, який в уряді Бориса Джонсона відповідає за підготовку до Brexit без угоди, підкреслив, що Європейський Союз ще не відповів на прохання уряду про відтермінування Brexit.

Спікер парламенту Британії заблокував голосування щодо Brexit-угоди

"Боюсь, що я мушу зараз вжити відповідних заходів, аби підготуватися до зростаючою вірогідності того, що далі настане за замовчуванням ситуація, за якої ми вийдемо 31 жовтня без угоди", - сказав Гоув, виступаючи перед парламентарями у понеділок.

У понеділок спікер британського парламенту Джон Беркоу не дозволив парламентарям ще раз голосувати за угоду про Brexit, чим суттєво збільшив шанси "жорсткого" виходу Британії з ЄС.

Як відомо, голосування за угоду мало відбутися 19 жовтня, але замість угоди депутати проголосували за поправку про те, що угода з ЄС не буде затверджена до тих пір, поки Палата громад не прийме всі закони, необхідні для виходу з ЄС.

Після цього Джонсон направив у Брюссель лист з проханням відкласти Brexit, але не підписав його. Він також відправив другий, вже підписаний лист, в якому пояснив, чому відтермінування є помилкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.