Країни ЄС не узгодили тимчасову систему розподілу мігрантів

Середа, 9 жовтня 2019, 10:17

Міністри внутрішніх справ країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі не змогли узгодити конкретні домовленості про те, які країни будуть готові прийняти врятованих в Середземному морі мігрантів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Німеччина, Франція, Італія і Мальта два тижні тому запропонували план зі створення системи квот для розподілу врятованих в морі мігрантів, яких в основному привозять в італійські порти.

Міністри цих країн заявили, що в Люксембурзі будуть оголошені політичні рішення проблеми. Проте, тільки 12 країн заявили, що вони будуть готові приймати врятованих мігрантів на індивідуальній основі і тільки після вирішення низки додаткових технічних питань.

Фінляндія, яка в даний час головує в ЄС, не висловила зацікавленості в обов'язковій системі квот, як і Австрія з Люксембургом.

Болгарія, Кіпр і Греція відзначили той факт, що група з чотирьох країн, яка зібралася на Мальті, займалася тільки проблемою врятованих мігрантів між Лівією й Італією, і не звернула уваги на мігрантів, які прибувають до Європи через східне Середземномор'я.

Франція і Нідерланди заявляють, що вони готові прийняти тільки тих людей, у яких є чіткі підстави для надання притулку, або осіб, які мають статус біженця.

Східноєвропейські країни ще раз підтвердили своє принципове неприйняття будь-якого плану, який буде зобов'язувати їх приймати мігрантів.

Таким чином, залишається неясним, які мігранти та шукачі притулку з Італії і Мальти повинні бути розподілені в інші країни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.