У Сербії викрили мережу хорватських шпигунів

П'ятниця, 29 листопада 2019, 16:50

Розвідувальне управління Сербії подало в прокуратуру кримінальну скаргу відносно колишнього керівника хорватської групи з розслідування військових злочинів Ніколи Кайкича і колишнього співробітника МВС Сербії Дражена Летича за підозрою в шпигунстві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на n1info.

За інформацією Агенства безпеки і інформації Сербії, що Дражен Летич, колишній співробітник МВС Сербії працював на користь Хорватії за матеріальну винагороду за наказом членів хорватських силових і політичних структур, а також осіб, які працюють під прикриттям.

"Летич є частиною мережі, що складається з кількох громадян Сербії, створеної і використовуваної в останні роки Ніколою Кайкичем, громадянином Хорватії, інспектором відділу по боротьбі з тероризмом і екстремальним насильством Департаменту поліції Вуковар-Сремска", - йдеться в заяві агентства.

Одним з напрямків діяльності мережі було розслідування воєнних злочинів під час війни в Хорватії та притягнення винних до відповідальності.
За даними агенства, 13 липня 2019 року Летич потрапив у в'язницю в рамках спільної міжнародної поліцейської операції Сербії, Хорватії, Чехії та Швейцарії в якості члена міжнародної організованої злочинної групи під керівництвом громадянина США Майкла Доковича під час спроби перевезти 600 кілограмів кокаїну вартістю близько 18 мільйонів євро з Уругваю до Швейцарії.

В той же час, Кайкич зараз знаходиться за межами Сербії і є недоступним для сербських слідчих органів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.