Король Іспанії доручив виконувачу обов'язків прем'єра сформувати уряд

Четвер, 12 грудня 2019, 14:58

Король Іспанії Феліпе VI доручив в.о. прем'єр-міністра Педро Санчесу сформувати уряд після других за сім місяців виборів.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

Санчес заявив, що прийняв це завдання, і додав, що наступного понеділка він і його Соціалістична партія розпочнуть переговори з усіма партіями в нижній палаті парламенту "щоб побачити, чи зможемо ми сформувати більшість".

"Жодна інша альтернатива неможлива", - заявив Санчес і закликав інші сторони виконати свої зобов’язання, щоб країна могла нарешті мати уряд.

Санчес не назвав жодної можливої дати голосування в парламенті щодо нового уряду, і сказав лише, що спочатку потрібно визначити "що, а друге - коли".

У листопаді Санчес домовився створити коаліційний уряд з лівою партією Unidas Podemos , але дві партії разом мають лише 155 з 350 місць у парламенті, тому їм потрібно укласти угоду з іншими партіями, щоб отримати парламентську більшість.

Листопадові вибори стали повторенням результатів голосування 28 квітня, коли Санчес набрав більшість голосів, але їх було недостатньо для більшості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.