Європарламент запропонував потроїти фінансування освітньої програми ЄС в Україні – посол

Вівторок, 17 грудня 2019, 16:38

Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас прогнозує збільшення фінансування програми реформування освіти в Україні "Еразмус плюс" у наступному бюджетному періоді Євросоюзу втричі.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це глава місії ЄС сказав під час пресконференції "Підтримка ЄС у реформуванні освіти в Україні: гранти "Еразмус плюс" та результати 2014-2019 років" у вівторок у Києві.

"Із 2014 року ЄС підтримав освітню сферу в Україні у розмірі EUR70 млн, що становить 41% усієї підтримки у рамках "Східного партнерства", - сказав Маасікас.

ЄС подвоїть фінансування освітньої програми Erasmus до 30 млрд євро

Він зазначив, що в майбутньому можливе розширення фінансування в рамках проєкту.

"Ми поки що не знаємо про які суми йдеться. Не секрет, що в ЄС впевнені, що програма "Еразмус плюс"- це дуже успішна програма. Коли Європейська комісія пропонувала бюджет на наступний період, то включила пропозицію посилити вдвічі фінансування програми "Еразмус плюс". У свою чергу Європарламент запропонував потроїти цю суму", - додав голова представництва ЄС.

Програма "Еразмус плюс" є наймасштабнішою програмою навчання та обмінів Європейського Союзу. Вона популяризує європейські студії та підтримує проєкти міжнародної співпраці, партнерства, проведення заходів і мобільність у сфері освіти, молоді та спорту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: