США напередодні "нормандського саміту" заявили про непохитну підтримку України

Субота, 7 грудня 2019, 13:52

США висловили непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України напередодні зустрічі у "нормандському форматі" в Парижі.

Як повідомляє "Європейська правда", з відповідною заявою в суботу виступило посольство США.

"Сполучені Штати працюватимуть з союзниками і партнерами, щоб і далі змушувати Росію виконувати взяті на себе зобов'язання і почати процес мирного відновлення повного суверенітету України на Донбасі", - підкреслюється в заяві.

Євросоюз висловив підтримку "нормандському формату" перед Парижем

У посольстві нагадали, що з 2014 року США виділили близько 3 млрд доларів на підтримку безпеки та інших напрямків, а також надавали допомогу в проведенні реформи правоохоронних органів, боротьбі з корупцією, судової реформи, реформи в оборонній сфері та розвитком демократичних інститутів.

" Ми послідовно говорили, що довготривалий успіх та стійкість України залежить від її прихильності до реформ, зокрема боротьби з корупцією. Щоб досягти успіху, Україні потрібні віддані урядовці та сильні антикорупційні установи. Ми стоятимемо пліч-о-пліч з Україною, допоки вона бореться з російською агресією, зміцнює верховенство права, створює здоровіший інвестиційний клімат, реформує оборонний сектор, бореться з дезінформацією та вживає необхідних заходів для забезпечення остаточної перемоги тих, хто стоїть на боці справедливості та гідності", - сказано в заяві.

Нагадаємо, зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" розпочнеться у Парижі 9 грудня о 16 годині за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Читайте детальніше: "Вибори, Конституція та "представники Донбасу": на що погодиться Зеленський на саміті в Парижі"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: