Євросоюз висловив підтримку "нормандському формату" перед Парижем

П'ятниця, 6 грудня 2019, 14:09

У Європейській комісії висловили підтримку "нормандському формату" та Мінським угодам напередодні зустрічі лідерів України, Росії, Німеччини і Франції в Парижі.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це на брифінгу в Брюсселі у середу заявив речник із закордонних справ і політики безпеки Петер Стано.

"Ви знаєте, що ЄС не є частиною "нормандського формату". Єдина річ, яку я можу сказати: ми рішуче підтримуємо цей формат, і ми рішуче підтримуємо імплементацію Мінських угод", - сказав він.

Боррель: "нормандський саміт" дає надію, але не забуваймо, що ядро конфлікту – Росія

"Ми закликаємо усі сторони виконати усі зобов’язання, які забезпечать їх реалізацію, тому що врешті-решт – це все про людей в Україні", - додав представник Єврокомісії.

Нагадаємо, зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" розпочнеться у Парижі 9 грудня о 16 годині за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Сьогодні в німецькому уряді повідомили, що Ангела Меркель перед початком саміту планує провести двосторонні зустрічі з президентами України і Росії.

Помічник президента України Андрій Єрмак напередодні в Лондоні заявив, що найважливішим етапом виконання Мінських домовленостей є проведення місцевих виборів на територіях, які сьогодні не підконтрольні Україні. 

Читайте детальніше: "Вибори, Конституція та "представники Донбасу": на що погодиться Зеленський на саміті в Парижі"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.